Történet

A Nagykanizsai Fotóklub 1956 szeptemberében alakult.

Amennyire egyes visszaemlékezésekből tudhatjuk, a klub alakuló tagsága elsősorban az akkori városi értelmiség köréből tevődött össze. Orvosok, ügyvédek és pedagógusok hívták életre a klubot.

Az első évek a szervező munkával, a fotós szakmai ismeretek minél szélesebb körű elsajátításával teltek el. A klub működési körülményiről nincsenek dokumentumok. (Mint ahogyan a későbbi időszakokból is több dokumentum eltűnt, illetve elveszett.) Az biztos, hogy több helyszínen működött a klub. Valószínű, hogy az első összejövetelek helyszínei az akkori iparosköri klubban voltak. Az első fotókiállításokat a Városi Múzeum kiállítótermeiben rendezték meg. Végleges megoldást az új Városi Művelődési Ház (HSMK) elkészülte hozta meg. Az épület átadásával a klub is meglelte végleges működtetőjét. Azóta a Hevesi Sándor Művelődési Központ biztosítja a Kanizsa Fotóklub működési feltételeit. Már a megalakulást követő évben elkezdődtek a kiállítások rendezései.

A klub aktívan részt vett a Magyar Amatőr Fotóművészeti életben. Folyamatosan felvette a kapcsolatot az akkoriban gombamódra szaporodó fotóklubbokkal. Ez a folyamat folytatódik mind a mai napig kisebb-nagyobb sikerrel.

Mérföldkövek

1956. - Szeptemberben megalakult a Nagykanizsai Fotóklub

1957. december 22. - Az Első Nagykanizsai Fotókiállítás

1959. január - Zala-Somogy Megyi Fotókiállítás

1959. decenber - Debrecen - Széksfehérvár - Nagykanizsa Fotókiállítás


1960. december 18. - Szeged - Nagykanizsa Fotókiállítás

www.kanizsafotoklub.hu v0.7 - © 1956-2012 | kanizsafoto@gmail.com
Az oldal tökéletes megjelenítéséhez legalább 1024x768-as képernyofelbontás szükséges.
A képeket szerzői jog védi, azok bárminemű felhasználása tilos. Minden jog fenntartva!
© Kanizsa Fotóklub 2012